– Luciaspelet i folkton och vinterfest

– Luciaspelet i folkton och vinterfest

När vintern närmar sig sin mörkaste period infaller en högtid där vinterkylan vänds till värme och levande ljus – Lucia. För andra året i rad samlas nu musikälskare från när och fjär för att fira denna högtid tillsammans med vännerna ur Patriarkus i den lilla bygden Kungsängen i Upplands-Bro.

Med stämningsfull sång och skådespel hämtat från gamla tiders lussetåg skapas en magisk stämning som förundrar och gläder, och som tar fasta på det djupt mytiska med den nordiska vinterns mörker.
Under Luciaspelet får vi bekanta oss med karaktärer som Judas med Pungen, Svarte Kungen, de tre vise männen och naturligtvis Lucia själv. För första gången får vi också chansen att fira tillsammans på det nybyggda kulturhuset, smidigt beläget jämte Kungsängen station.

Efter Luciaspelet följer en hejdundrande fest där vi äter, dricker, skrattar högljutt och dansar till levande musik natten lång.

Unna dig själv en Lucia att minnas och var med när vi etablerar den nya traditionen av Luciaspel i Kungsängen!

Arr: Patriarkus i samarbete med Kulturens

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

_Praktisk info_
Plats: Kungsängen Kulturhus, direkt i anslutning till Kungsängen station
Tid: Luciaspel kl 19:00-20:00, vinterfest kl 20:00-23:00
Inträde: 100:- vuxen, 50:- för barn under 14 år

– Vi tar inträde till Luciaspelet för att täcka kostnaden för lokalhyra och övriga omkostnader. Inträdet betalas på plats eller via förbetalning. Då vi har begränsat antal platser rekomenderar vi att ni som vill garantera er plats föranmäler till:

info@patriarkus.se

Man kan även anlända direkt till festen kl 19:00 (då tar vi inget inträde).

Fika (lussekatter, pepparkakor, glögg, kaffe/te mm) finns till självkostnadspris efter föreställningen!

– Är du spelsugen? Då rekommenderar vi att du skriver upp dig på vår eminenta spellista! Alla som behagar kan få spela till dans genom att anmäla intresse på plats eller föranmäla till:

patriarkus@hotmail.com

Vill man bara jamma behöver man inte säga något – bara ta med något att spela på!

Vid frågor kontakta : info@patriarkus.se

Svara