Var Hälsade, musikälskare!
De glada vännerna i Patriarkus kommer ännu ett år att infiltrera Visby under medeltidsårets höjdpunkt – Medeltidsveckan på Gotland! I år har vi förberett ett veritabelt smörgåsbord av olika programpunkter, utformade för att tilltala alla som uppskattar musik, dans, sagor, häftiga upplevelser och… tja, livet helt enkelt.  För den fikasugne kan vi rekommendera ”Bohemica” i vackra S:t Hans ruin/café. För de som längtar efter ett gott skratt öppnar vi dörrarna till årets storsatsning ”S:t Göran och den ovanliga draken”.
Även detta år samarbetar Patriarkus med Musica Cultura och Kalabalik, två grupper begåvade musiker som hjälper oss att ytterligare förhöja kvalitén och upplevelsen för er i våra programpunkter! Eftersom vi älskar vår publik och det vi gör erbjuder vi samtliga våra programpunkter till löjligt låga priser – allt för att alla besökare oavsett ålder eller plånbok ska kunna komma och vara en del av den gemenskap som vi älskar att dela med er före, under och efter våra framträdanden.

Botanisera nu fritt i programmet nedan och anteckna dina favoritpunkter i Patriarkus episka och högambitiösa program redan nu! Glöm för Gud och fosterlandets skull heller inte att komma fram och prata, skratta, äta och dricka med oss under stjärnornas glimmande kaskader på rosornas ö!

Vi ses där.

/M.s.h.o.s.k*
Andreas, Patriarkus

* Med sirliga hälsningar och snirkliga krumbukter

Patriarkus program i Visby under Medeltidsveckan på Gotland  5-12/8

5/8 Söndag

13:00-14:00 Forum Vulgaris
Patriarkus uppträder i traditionsenlig stil på scenen där allting startade – Forum Vulgaris. Njut av en vildsvinstallrik i solens sken till tonerna från ett ångande Patriarkus. Konserten kommer innehålla en blandning av gamla klassiker och nya påhitt.
Entré: Frivillig gåva i hatten

21:40-21:50 Strandpromenaden
Patriarkus promotar sig själva med ett par väl valda toner under medeltidsveckans festkväll på Stranden. Episka påhitt lurar under deras oskyldiga blickar.
Entré: Gratis

6/8 Måndag

14:00-15:00 Bohemica
S:t Hans kafé/ruin. Kom och njut av gott fika och skön musik i avkopplande atmosfär. Rekommenderas för alla som gillar trevliga och njutbara ting, gammal som ung.
Entré:
Frivillig gåva i hatten

19:00-20:00 Musica Cultura & Patriarkus presenterar: S:t Göran och den ovanliga draken
S:t Clemens ruin. För länge sedan i en stad långt borta fanns den odrägliga riddaren Göran. Det fanns också en arg prinsessa, Orgo mirakelgrodan och inte minst av allt – en fruktansvärd, farlig, målande… drake? Patriarkus och Musica Cultura berättar en klassisk saga med vår egen speciella twist. Med skådespel, musik och dans förtrollas vi tillsammans i Visbys magiska ruiner!
Entré: 100:-
Barn under 12 år:
50:-

7/8 Tisdag

17:00-18:00 Patriarkus – Kärlekspalatset
S:t Clemens ruin. Patriarkus framträder med en av sina uppskattade temakonserter, denna gång i madrigalernas förlovade land. Vi tar er med på en resa genom passionens olika rum; vi öppnar den förbjudna kärlekens lönndörrar och färdas genom svartsjukans vittrande korridorer ut till den platoniska kärlekens balkongserenader. Med ett stänk humor och galla förståss.
Entré: 100:-
Barn under 12 år:
50:-

8/8 Onsdag

13:30-14:00 Forum Vulgaris
(Se Söndag 5/8 för programpunktsbeskrivning)

18:00-19:00 VIP tornerspel
Patriarkus sjunger och underhåller tornespelets VIP-gäster.

18:00-19:00 Musica Cultura & Patriarkus; Piratskolan – allt om att vara en sann pirat!
Drottens ruin. I ett skruvat samarbete mellan Musica Cultura och Patriarkus erbjuds besökare en historisk inblick i livet som pirat, med särskilt fokus på Vitaliebröderna som härjade i Östersjön mot slutet av 1300-talet. Vi kryddar med osannolika anekdoter, lektioner i piratmässigt beteende och musik av högsta klass i Visbys mesta och enda skola i hur man är en sann pirat!
Entré: 100:-
Pirater & Barn under 12 år:
50:-

9/8 Torsdag

14:00-15:00 Bohemica
S:t Hans ruin/Kafé. (Se måndag 6/8 för programpunktsbeskrivning)

17:00-18:00 Forum Vulgaris
(Se Söndag 5/8 för programpunktsbeskrivning)

19:00-20:00 Sankt Göran och Draken
S:t Clemens ruin. (Se måndag för programpunktsbeskrivning)

10/8 Fredag

14:00-15:00 Bohemica
S:t Hans ruin/Kafé. (Se måndag 6/8 för programpunktsbeskrivning)

18:00-19:00 Piratskola
Drottens ruin. (Se onsdag 8/8 för programpunktsbeskrivning)

11/8 Lördag

Patriarkus lediga dag.

12/8 Söndag

18:00-22:00 Gästabudet Kultudralen
Patriarkus gör ett kortare framträdande någon gång under kvällen och tackar för årets medeltidsvecka.

Andra punkter av intresse:

Fredag 10/8
De Patriarker som vill har ombetts av Bastardus sans att medverka på följande:
21.00 JAUVETs andar ger Pastor Hannes Jordfästning
Kapitelhusgården. JAUVET stiger ur graven för att hämta sin andliga ledare och munkbollslegend Pastor Hannes, som blev kvar på våra platta jord efter deras vackra begravning. Tillsammans med alla hans trogna lärjungar så skickar vi iväg honom på hans sista resa. Kom och ta ditt eget farväl och höj en bägare för denna stora och varma man. Arr: fd.JAUVET, SammelSur, BastardusSans.
Entré: Gratis

Musica Cultura-gänget inbjuder de av er som vågar till följande:
22.00 Sängfösaren
Kapitelhusgårdens källare. Kristin, Andreas & Musica Cultura erbjuder en vederstygglig betraktelse i odygd, snusk och lösaktighet till de olyckliga besökare som förvillat sig hit. Inträd på egen risk! OBS: Samma föreställning även 24.00 om ni ej får plats. Entré: frivillig gåva. Arr: Kristin, Andreas & Musica Cultura.
Entré: Frivillig gåva

Svara